2011. augusztus 22., hétfő

Suli 2.- Kozmetikumok az iskolában

Sorozatunk második részében, próbálok kitérni a higiénia, szépségápolás irányába a sulis témán belül, úgy, hogy egy napom vezetem végig. (Tudom most még nincs suli, de ezek általános dolgok, a képekért pedig bocsi, de még most sincs fényképezőm.)
Néha előfordul, hogy reggel is szoktam zuhanyozni, ilyenkor johnson's be fresh&revive tusfürdőt szeretem használni, az illata miatt. Nagyon kellemes gyöngyvirágos. Ez a mostani kedvencem. 

Izzadásgátlónak a Garnier Mineral dezodorokat használom. Általában a golyóst, de ha nincs kedvem megvárni amíg beszívja, akkor stiftet.



A reggeli sminkelést nem igazán szoktam túlzásba vinni. Elsőként a korrektorral
(Balea/Alverde) elfedem a bőrhibákat, ha vészesebb a helyzet akkor előtte alapozót (Miss Sporty) is használok. Utána púderrel (Balea/Very me) végig megyek az arcomon. Ha olyan kedvem van húzok egy tusvonalat (Essence) a szemhéjamra, de ezt sokszor kihagyom, és rögtön a szempilla göndörítéssel folytatom. A szempilláimat először egy barna (Estée Lauder) spirállal festem ki, ez gyönyörűen szétválasztja őket, viszont azon kívül nem igazán látványos az eredmény, ezért egy feketével ( Maybelline) is átkenem. 
A fent leírtakat majdnem mindennap így és ezekkel a termékekkel csinálom, egyedül a szájfények azok ahol nagyobb variálás van, de néha csak egy kis ajakbalzsamot kenek fel, teljesen hangulat függő. Napközben nem igazán szoktam igazítani a sminken, maximum a szájfényt újra kenem, de sokszor már ahelyett is csak ajakápolót kenek fel.

És az egészet megkoronázom a parfümmel. Jelenlegi kedvencem a Burberry The Beat. A parfümtől függ, de általában 1 szer szoktam újra folyni napközben, ha hamarabb tűnik el az illat akkor 2-3x.

És el is érkeztünk a szó szerinti iskolás részhez. Itt már listaszerűen írom mik azok a termékek amik nálam vannak. A legfontosabb szerintem senkinek lesz meglepetés : zsepi. Majdnem mindig jól jön, nem csak orrfújáshoz. Gondolom senkinek nem kell bemutatnom az iskolai wc-k felszereltségét, ezért jó ha oda is viszel magaddal, vagy kiborult valami az asztalodra, leetted magad stb.  Jó ha mindig van a táskádba.

A zsepinek egy már "felturbózott" verziója a nedves törlőkendő. Ezekből több fajta van, egyáltalán nem szükséges az összeset magadnál hordani. Sok, de nem minden esetben helyettesítheted vele a zsepit. Nekem talán a legszimpatikusabb felhasználása, az a tesi órákon történik, amikor megizzadt az ember, és áttörölgetheti magát vele, úgyhogy érdemes lehet a tornazsákba berakni egy kis csomagot, vagy zsepit, amit betudsz nedvesíteni a törlőkendő helyett. 
Ami még a tesizsákomba szokott lenni, az természetesen egy dezodor. Ilyenkor stiftet használok, és testpermetet, ebből az ibolyás licsis a kedvenc. Nagyon jól esik a hűsítő hatása, bár az illatát nem igazán szoktam sokáig érezni, ezért következő szünetben újra fújom a parfümöm. 

A táskámban még szokott lenni kézfertőtlenítő. Teljesen beléjük vagyok buzulva. Ha nem is igazán szükséges akkor is használom, már csak a kellemes illatuk miatt. De persze vannak olyan helyzetek, amikor tényleg jó, hogy ott van kéznél. Pl. kajázások előtt nincs lehetőséged kezet mosni vagy csak lusta vagy elmenni a csapig, akkor ezzel meg is van oldva. És a buszozások utána se jön rosszul.  Ezt a Nino kukacosat szeretem legjobban, teljesen olyan illata van, mint annak a rózsaszín Orbitnak amit kiskoromba annyira szerettem, és a dulgon kidset, amiből nagyon kevés is elég a kézre, és nagyon finom málnás az illata. 
És persze amit egy lány sose felejtsen el, az a betét/tampon, sajnos nem egyszer jártam úgy, hogy elszámoltam magam, és másoktól kellett kérnem. Ezért is jó ha állandóan van nálunk pár darab. A Libressehez lehet kapni aranyos kis tartókat, amibe 2 max 3 darab elfér. Érdemes ha az a tároló mindig a táskánkba van tartalékként. És ha már szükség van rájuk, akkor pluszba rakunk be melléjük, így remélhetőleg elkerüljük a kellemetlenségeket, vagy ha szükséges tudunk másnak segíteni. 



Ti miket használtok? Miket szoktatok magatoknál hordani? 
Coco♥

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nemsokára suli:) én várom!
    Zsepi van nálam, kézfertőtlenítő, parfüm vagy dezodor, nedves törlőkendő, tampon.
    A sminkemet én sem nagyon szoktam megigazítani, mert csak egy egyszerű sminket készítek a suliba, rúzst vagy szájfényt szoktam magammal vinni és esetleg azt újrakenem!
    Nekem is meg van a Very me púder, én szeretem:) Te?

    VálaszTörlés
  2. http://olcsiszepeszkedik.blogspot.com/2011/08/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  3. Nem rég kezdtem el használni, de eddig megvagyok vele elégedve. Nagyon jól lemattítja az arcom. Most megrendeltük a korrektorát is, kíváncsi vagyok az milyen lesz.

    VálaszTörlés