2011. augusztus 31., szerda

Újságpapír köröm

Sikeresen hazaértünk. És már a sulis körmömet fogom megmutatni. Véletlenül találtam rá erre a technikára, de elképesztően okos dolog. Nagyon könnyű megcsinálni, és iszonyat mutatós. Nekem nagyon tetszik. A címbe már láthattátok, hogy az újságpapír körömről lesz szó. Ilyenkor sajnálom ,hogy még nincs nálam a fényképezőm, úgyhogy kicsit csalok és az első kép egy googles kép lesz.
A hozzávalók:
-A legfontosabb dolog a a Kelet Matyi. Persze ki hol lakik annak megfelelően. Fontos, hogy ez legyen mert ennek vannak ezek a vékony lapjai, és majdnem minden háztartásba van. 
-70% hígított alkohol. Minden gyógyszertárba be lehet szerezni. És nagyon kevés is kell belőle. 
-Egy olyan lakk, ami leginkább egyezik az újság alapszínével. 
-És a szokásos fedő és alaplakkunk.

1.lépés: Kenj a körmödre alaplakkot. 
2.lépés: Fesd le az "újságszínnel". Itt én egy kis problémába ütköztem, mert nem volt olyan színem, de egy kis kevergetéssel megoldottam, bár így pepecselősebb lett, de ez még bőven belefér. 3 lakkot kevertem össze: 1 hófehéret, egy sötét szürke Essence colour&go 35-ös movie star árnyalatot, és egy Essence multi dimension 66 most wanted-et. Először azt tanácsolom, hogy próbálgassátok az árnyalatokat, hogy minél jobb legyen, és ha hellyel közzel, már megvannak, akkor kezdjétek el felkenni a körmeitekre, mert mire kifestitek az összeset, jó párszor újra kell keverni a színt.
Én egy egyszerű fóliai darabra öntöttem egy kevés fehéret. Fogtam egy olyan lakkot, ami már beszáradt, és annak megtisztítottam az ecsetét ( az ilyen esetek miatt érdemes őket is megőrizni) és 1-1 pötty szürkét és barnát kevertem a fehérbe. Nem érdemes egyszerre sokat kikeverni, mert hamar besűrűsödik, inkább keveset többször. 
3.lépés: Amíg szárad a lakkunk, vegyük elő az újságpapírt, érdemes már a szín felfestésénél is magunknál tartani, hogy legyen viszonyítási alapunk. Az újságból tépkedjünk ki kis cikk darabkákat. A méretnél figyeljünk, hogy bőven ráférjen a körmünkre. Az, hogy miről szól, teljesen felesleges, mert a végén úgyis fordítva lesz a körmünkön, úgyhogy elég olvashatatlan lesz.  
4.lépés: Ha megvan a 10 kis darabka, és a körmünk is megszáradt jöhet a munka látványos része. Nagyon egyszerű lesz. Fogjunk meg 1 kis darabkát, és mintha egy vattakorong lenne, nyomjuk az alkoholos üveg szájához, és egy kicsit folyassunk rá. Ezután nyomjuk rá a körmünkre a papír darabot 5 másodpercig, és máris ott a minta a körmünkön. Az idő is elég lényeges, ha csak éppen hozzáérintjük, nem fog jól látszani, de ha 10 másodpercnél  tovább van rajta, előfordulhat, hogy rátapad a körmünkre amitől már nem lesz olyan szép.
5.lépés: A minta nem csak a körmünket a bőrünket is befogja fogni, ezért vattával lemossuk a nem kívánatos firkákat. 
6.lépés: Egy átlátszólakkal lefedjük, és készen is van az újságpapír körmünk. 


Így sikerült nekem. A bőröm még egy kicsit lakkos, de minél hamarabb felakartam rakni a cikket. 
Remélem nektek is ugyanúgy tetszik, mint nekem. Ha van kedvetek, próbáljátok ki, és írjátok meg, hogy sikerült. És akiknek holnap kezdődik a suli, sok sikert :)

Ui: még elég fáradt vagyok, és már találtam 1-2 böszmeséget a cikkbe, ezeket ki is javítottam, ha esetleg lenne még valami, akkor pls nézzétek el.
Coco ♥

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper.:) Már pár helyen láttam ilyen manikűrt, de még én magam nem próbáltam ki. Nagyon tetszik.:)
    (Andi)

    VálaszTörlés
  2. Most tesztelem mennyi ideig bírja, majd megírom nektek az eredményt :)

    VálaszTörlés
  3. AAAAa...ez nagyon jó! Ki akarom próbálni *-* de ez mindegy milyen újságpapirt használunk?

    VálaszTörlés
  4. Szerintem igen, bár én még csak azzal az eggyel próbáltam :)

    VálaszTörlés
  5. lehet színesel
    is????????

    VálaszTörlés