2011. november 2., szerda

Szulfokoll sampon teszt.

Szulfokoll kátrányos kénsampon

Már közel egy-másfél hónapja megvettem ezt a sampont, mivel elég problémás a fejbőröm, úgy érzem eléggé megismertem, jöhet a teszt.
Bocsi a címke minőségéért, persze nem volt ilyen repedezett de a víz hatására elégé szétment, köszönhetően annak hogy csak egy sima papír volt rajta.

Amit írnak róla: Korpás és igénybe vett hajra a természetes csoda a kén tartalmú sampon. Megszünteti a korpát és csillapítja a fejbőr viszketését. A sampon zsíros, korpás és normál haj kezelésére alkalmas. Pikkelysömörös fejbőr ápolására is használható. Rendszeres használata esetén csökkenti a korpásodást és a zsírosodást.Használati utasítás a megnedvesített hajra (a haj nagyságától függően) felvisszük a hígítatlan sampont , eldörzsöljük a hajas fejbőr egész területén, habot képzünk. A habot 2-3 percig a fejbőrön hagyjuk, majd még 2 alkalommal megismételjük a haj mosását. Ezt követően 3-szor bő meleg vízzel öblítsünk.

Tapasztalataim:
Csomagolás: 5/2  Ha nézelődnék a boltban tuti, hogy ezt nem venném meg a külsőségek alapján. Semmi érdekes nincs benne, sokkal szebb csomagolású termékeket gyártanak már azért. A záródása viszont jó.
Illat: 5/1 Ennél a samponnál nem illatról hanem szagról kell hogy beszéljek. Nem tudnám mihez hasonlítani de büdi. Szerencsére mosás utána annyira nem érződik, főként hogy szoktam a hajamra kenni avonos hajvégápolót aminek nagyon jó illata van és ez elfedi.
Hatékonyság: 5/5* A hajamról tudni kell hogy semmilyen sampon nem használt huzamosabb ideig, korpásodik, emellett mosás után 3 nappal már szörnyen zsíros. Ezt a sampont úgy használva ahogy a leírásban olvasható, azaz 3x átmosva,  a hajam 5 NAP UTÁN is még szép volt, ilyen eredményt még semmilyen készítmény nem ért el nálam. Ha a mosást lerövidítettem egyszerire még úgy is nagyon jól szerepelt. A korpásodás is mérséklődött és tényleg csökkenti a viszketést is. 
Itt látható a színe ami szintén nem a legbizalomgerjesztőbb tulajdonsága. Az állaga nem a legfolyékonyabb, nem átlag samponéhoz hasonlítható szerintem.
Összességében: Bátram merem ajánlani ezt a sampont, hiszen a sok rossz tulajdonsága mellett a hatékonysága kiváló. Minden hasonló gondokkal küszködő olvasóm próbálja ki. Összpontszáma 5/5.

Ára: 800 Ft. körül. Beszerezhető: én a Rossmannban vásároltam de a Dm-ben is láttam.

Próbáltátok már? Vélemény?
*Chanel

5 megjegyzés:

  1. Jó tudni hogy van végre egy olyan problémás hajra való sampon, ami tényleg jó is. :)

    VálaszTörlés
  2. Azt szeretném megtudni, hogy hány ml-es ez a sampon? :) Neked meddig volt elég?? :) Kíváncsivá tettél amúgy, biztos hogy kipróbálom én is :-)

    VálaszTörlés
  3. Rita a neten olyat találtam, hogy 250 ml de a sajátomat akárhogy is nézem 150 ml-t látok rajta. Amint már írtam kb egy hónapja használom és még a feléig van minimum. *Chanel

    VálaszTörlés
  4. Az enyém is 150 ml, ez volt 800 ft körüli áron. Amúgy szerintem simán elviselhető az illata, termálfürdőre emlékeztet.. kimosás után pedig nem annyira érzni... és hat!!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Tesztelő! Nem tudod mihez hasonlítani a szagát? Benne van a nevében is, hogy kénsampon...a kátrányos változatnál pedig, a kén mellé kátrány szag is társul, nem tudom mit nem lehet ezen beazonosítani. Egyébként nekem a sima kénes jobban bevált, mint a kátrányos. A simától teljesen megszűnt a fejviszketésem. Fél éve használom és a hajam nő mint a gomba, szép fényes, és korpamentes lett.

    VálaszTörlés