2011. december 18., vasárnap

Körömápolási rutin.

Sziasztok!
Ebben a bejegyzésben szeretném nektek bemutatni a körömfestési rutinomat. Az első képen látható a körmeim szörnyű állapota: a lakk lepattogva, lerágva, még üvegfesték is van rajta.. Ilyen rossz nem is nagyon szokott lenni a helyzet. A második képen az eszközök találhatóak.



1. lépés: Lemosom az előző festést. Ehhez az Aldi-ban megvásárolható OC márka kókuszos lemosóját használom. Szuperül elbánik a csillámos lakkokkal is. A vatta korongok pedig a Tesco-ból vannak. Olcsó de tökéletes.

2. lépés:  Ezután jöhet a krémezés. Ezt a lépést azért szoktam ide helyezni általában, mert minden lemosó szárítja a kezem, nem szeretem az érést. Ehhez egy Avon-os kéz és köröm ápoló krémet használok, nálam ez vált be legjobban.

3. lépés: Mivel szörnyű állapotban volt a körmöm, most egy kis vágás is kell egyes ujjaimon. Ezután a köröm mentén található bőrt vágom le a kisollóval (ezt sajnos rágni szoktam, h a körmömet nem is, ez van a legrosszabb állapotban). Majd a csajszis körömreszelővel visszatolom a körömágybőrt.

4. lépés: A reszelés következik. Ehhez az üveg körömreszelőmet használom. A sarkokba, ahova nem ér be az üveg, használom a csajszis reszelőt ismét.

5. lépés: Ha a reszeléssel megvagyok használom a négy lépéses polírozómat. Imádom ezt a kis eszközt. :)

6. lépés: Ezután jöhet a lakkozás. Elsőnek alapkánt felviszek egy Miss sporty körömrágás elleni ápoló lakkot. Teljesen színtelen, valóban erősíti a körmöm. Ezután jöhet a színes lakk felvitele. Most az Essence 40- absolutely stylish lakkját használtam. Két réteg után tökéletesen fed. Sötétbarna, apró kék csillámokkal. Ezután fülpiszkáló segítségével lemosom a bőrömre került felesleget.Végezetül pedig még egy réteg a Miss sporty lakkból.

7. lépés: Ez az utolsó. Még egyszer bekrémezem a kezemet.

A végeredmény:
Sajna a csillámok nem látszanak a képen, és a középső ujjamon is furinak látszik a lakk, élőben semmi ilyesmi nincs.
u.i.: Minden lépésről szerettem volna képet készíteni, de a fényképezőm elemei megadták magukat.
Ti hogyan ápoljátok a körmötöket? Milyen lépéseket alkalmaztok?
*Chanel



2 megjegyzés:

  1. hát én lemosom a körömlakkot,beáztatom langyos vízbe a kezeimet, feltolom a körömágynál a bőrt, vágok, reszelek, lakkozok :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyjából ugyan úgy, csak a krémezést én kihagyom az elején, és olajozom a körömágybőrt a végén, ha az megszáradt, utána krémezem az egész kezem. :)

    VálaszTörlés