2011. augusztus 17., szerda

Suli 1. - Kollázs


Új rovat a suliról, mert sajnos a szeptember vészesen közeleg, egyre többet jár a fejünkben az iskola.. Elég sok ötletünk vele vele kapcsolatba ezért is gondoltuk hogy megérdemel egy kis "önállóságot" reméljük tetszeni fog.
~
Kollázs
Mit is takar ez a szó: Művészeti alkotás, amelyet papír, fénykép, textil, fa, fém vagy más egyéb anyagok darabjaiból illesztenek össze.
Azért ebben a témában nem kell igazi művészeti alkotásra, csupán csak egy egyedig füzetre, mappára. Bemutatom nektek, hogyan készíthetitek el. Nagyon egyszerű :)
Szükséges kellékek:
Újságok a képekhez. Persze nincs ilyen sokra szükség ez csak az én gyűjteményem egy részre. Már pár darab újság is megteszi csak legyenek benne olyan képek amik használhatóak és tetszenek. Esetleg úgy is dolgozhatsz, hogy nyomtatsz magadnak tetszőleges képeket (akár magadról, barátaidról is) vagy rajzolhatsz is.
Szükséged lesz még a díszítésre szánt füzetre/mappára. Célszerű egy teljesen egyszerű, olcsó darabot választani mert  mintára nincs szükség, és ha el is rontasz valamit nem sok minden megy kárba. Illetve kell még: olló, ragasztó (ami a képről lemaradt), vonalzó, filctoll. A filcből érdemes alkoholosat választani mert ez nem kenődik illetve én a  feketét ajánlanám mert ez mindenhez jól megy, de bármilyen neked tetsző színt is használhatsz. De az tényleg fontos hogy ne kenődős legyen különben a képek és a kezed bánja.

Elkészítés:
Egyszerű dolog: vágj, ragassz és szinte kész is. Első lépésként válaszd ki a neked tetsző képeket és vágd ki. Két féle módon vághatod a képeket: az alak mentén illetve téglalap formában (a téglalap egyszerűbb). Ezután addig illesztgesd a képeket míg szinte rés nélkül lefedik a felületet. Majd ragaszd fel. A hézagokat színezd ki a filccel és készen is vagy. A tartósság érdekében átlátszó, öntapadós fóliát is rakhatsz rá. A képeken kívül szövegeket is rakhatsz rá ha úgy tetszik :)

Coco munkái:
Téglalapos megoldás.

Alak mentén megoldás.
Ismét egy téglalapos. Ez már a sajátom, azaz én válogattam a képeket de Coco ragasztott stb..

Remélem hasznos volt számotokra ez a kis bejegyzés. Nemsokára jön a következő sulicikk. Addig is próbálkozzatok ezzel. A kreativitásotokon, képzelőerőtökön ( és a  kézügyességen) múlik mit sikerül alkotnotok :) És pár kép még inspirációként kollázsokról:

Kedvenc♥


Hogy tetszik a rovat?
*Chanel




8 megjegyzés:

  1. nagyon jó ötlet :P pont holnap megyek megvenni a cuccokat ( :( ) de most már van inspiráció legalább :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lehet holnap megpróbálkozom vele :) Én már várom a sulit :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük. Először én is félve próbálkoztam, nehogy elrontsam. Sokáig csak ragasztó nélkül pakolgattam, és mivel nem bíztam a memóriámba lefényképeztem, és be is számoztam milyen sorba akarom őket felrakni. így ragasztásnál könnyű dolgom volt el se téveszthettem volna a sorrendet, és a kép is segített mit hova. A kocka megoldás ezért is könnyebb, ott nincs ilyenre szükség.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ötlet :) Legalább lesz mit nézegetnem órán! :D

    VálaszTörlés
  5. Kinga: nekem is hasonló jutott eszembe :)

    VálaszTörlés
  6. ez nagyon jó ötlet!:) biztos fogok csinálni ilyen füzetet én is. :)

    VálaszTörlés