2011. szeptember 19., hétfő

Arcápolási rutinom.

Láttam már pár helyen hasonló bejegyzést, gondoltam én is elkészítem mert ez egyben jó termékajánló is. Előszóként még annyit szeretnék mondani, hogy fényképezőm most csak telefon minőség van, így inkább szereztem a netről képeket, hiszen ez azért jobb minőségű.

Arcápolásom (legalábbis fejben) úgy nézne ki, hogy:
-heti 2-3 radírozás+tonikozás+ krém
-napi 1 tisztítás (nem, nem egyszer mosakszom hanem a termék segítségével mosakodás)

Ebből is látszik, hogy párszor szoktam nagyobb tisztítást végezni, aminek a menete ez:
Garnier PureActive mitesszer eltávolító arcradír.
Az arcradír: Tudom, hogy nem nagyon lehetne heti többször alkalmazni, de ez egy kicsit gyenge verzió szerintem, olyan értelemben, hogy nem marja le az arcom ha többször is használom. Feladatát nagyon jól elvégzi, felszabadul az arcom érzem hogy teljesen kap levegőt, tisztít. Bár ezeket a hatásokat főként az orromon veszem észre, mivel nekem ott eléggé mitesszeres a bőröm.

Ez után nem nagyon bírom megállni, hogy ne nyomkodjak, de azt kell mondjam annyira nem pattanásos a bőröm lehetne rosszabb is. Majd jön a tonik. Ebből az eddig jól bevált sajnos kifogyott és megláttam az avon katalógusban egyet 300 Ft körül, gondoltam ennyi pénzt biztos megér, így megrendeltem szóval most ez van, de ha kifogy újraveszem a régit, mert jobban szerettem. A régi egy dm-es nagyon olcsó volt, de dolgát jól végezte, nagyon szerettem. Képet nem találtam róla, de rájöttem, hogy megújulhatott a csomagolás, mert maga a termékleírás ugyanaz. Az avonos pedig már ahogyan írtam szintén olcsó volt, szalicil savat tartalmaz, de nekem nagyon erős, ha az államra kenem úgy is csípi a szemem, de ha a hatása jó ki lehet bírni, bár még sokat nem használtam. Képek róluk: 
Balea young.

Avon.
Ezek után pedig jöhet az arckrém. Mivel fiatal vagyok s ezzel szinte együtt jár a zsíros arcbőr így nem is nagyon ajánlják a krémek használatát, ez mégis bevált nekem, főleg ha érzem, hogy a tisztítás után még szárazabb is az arcom mint kellene, és pattanások elleni címszó áll rajta. Ez is a Granier PureActive termékcsaládból való. Természetesen ha a bőröm éppen olyan állapotú többször is használom, nem csak a nagy arctisztításoknál.
Garnier PureActive pattanás elleni hidratálókrém.
Mindennapos tisztításra is szintén egy Granier PureActive terméket használok, ez pedig a kefe fejes ExfoBrusher. Nagyon szeretem, tisztít és regenerál kellőképpen, nekem tökéletes.


Régebben használtam még egy terméket, de ezt már tényleg csak heti egy alkalommal ami egy többfunkciós "csodaszer" volt, szintén balea termék. De ez is kifogyott, újra kellesz vásárolnom. Nagyon szerettem, mert a csomagolás szerint ha felkened; bedörzsölöd majd lemosod arcradírként funkcionál, de ha fent hagyod percekig maszk hatása van. A csomagolása már ennek is megújult mióta én vettem.

Összefoglalva nem nagyon váltogatok a márkák között, ezt a két termékcsaládot használom, mert tökéletesen beválik. Persze ahhoz hogy ezeket megismerjem sok terméket kellet végigpróbálni, több kevesebb sikerrel. Viszont van egy problémám, ahogy már a cikk elején is említettem ez egy elméleti dolog, nem midig sikerül pontosan betartani, van mikor elalszom és nincs rá időm reggel esetleg ellustizom a dolgokat.
Ezeket a termékeket bátran merem ajánlani olyanoknak, akiknek a bőre hasonló az enyémhez: közepesen zsíros, mitesszeres, pattanásos azaz a tinikorral járó dolgok összessége nem a legdurvább kiadásban.
Remélem segítettem.               *Chanel2 megjegyzés:

  1. Nem is tudtam, hogy van a Garniernek pattanás elleni hidratáló kréme :O Jó kis bejegyzés lett :)

    VálaszTörlés
  2. A Garniere Pure Active termékeket én is használom, most ez a tubusos, bőrradíros cucc van, de volt ExfoBrusher is, és az sem volt rossz. Nekem az egyetlen problémám vele az, hogy nagyon szárít. :S

    VálaszTörlés